Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

ΨΗΦΙΣΜΑ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

144 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Χατζηαποστόλου & Μετοχίτη

Αθήνα 104 43 (Σεπόλια)

 

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο αγώνας των κατοίκων των Σεπολίων πρέπει επιτέλους να δικαιωθεί.

Σεπόλια, μια συνοικία που επί δεκαετίες γνωρίζει την κυβερνητική αδιαφορία, την εγκατάλειψη, τις σκοπιμότητες και τις συνέπειες του πολιτικού αμοραλισμού των εκπροσώπων του κυρίαρχου πολιτικού συστήματος.


Ελλείψεις σε ζωτικές ανάγκες, χωρίς χώρους πράσινου, με ελάχιστες κακοσυντηρημένες παιδικές χαρές, ανυπαρξία ανοιχτών στο κόσμο αθλητικών χώρων, με περιορισμένους χώρους στάθμευσης, σχολικά κτίρια στα οποία φιλοξενούνται ή συστεγάζονται σχολεία(πρόσφατα είχαμε καταγγείλει τον αποκλεισμό των νηπίων από την προσχολική εκπαίδευση στο Δήμο μας, επειδή δεν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίες).


Οι κάτοικοι της περιοχής, με πρωτοβουλίες του εκπολιτιστικού συλλόγου '' Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ'', δίνουν αγώνες δεκαετιών για τη βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητας τους.

Μπορεί να δοθεί λύση στα παραπάνω προβλήματα; Μπορεί να πάψει η αντιμετώπιση των Σεπολιωτών ως πολιτών ενός κατώτερου θεού; Η απάντηση είναι κατηγορηματικά θετική.

Πριν από λίγους μήνες ο εκπολιτιστικός σύλλογος ''Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ'' κατέθεσε, στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου της Αθήνας πλήρη και αναλυτική τεχνική πρόταση ανάπλασης οικοδομικών τετραγώνων της ευρύτερης περιοχής μας.

Μέσα από τις, απόλυτα ρεαλιστικές και ολοκληρωμένες, προτάσεις της μελέτης αναδεικνύονται χώροι απαλλοτριωμένοι και χαρακτηρισμένοι ως χώροι εκπαίδευσης(πρώην εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ), που παραμένουν μέχρι σήμερα αναξιοποίητοι, χώροι χαρακτηρισμένοι ως χώροι πρασίνου( πρώην εργοστάσιο ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ) χωρίς καμία εξέλιξη έργου, μάλιστα πρόσφατα κατέρρευσε τοίχος του εργοστασίου και προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές σε πολυκατοικία-ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα.

Υπάρχουν αδόμητοι δημόσιοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως θέσεις στάθμευσης, χώροι άθλησης, πράσινου, παιδικών χαρών και έργων που θα αναβαθμίσουν σημαντικά την περιοχή.

Με την παραπάνω μελέτη προτείνεται η δημιουργία ενιαίου και αδιάσπαστου ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ με επαρκή πεζοδρόμια, φωτισμό, χώρους πρασίνου και 110 θέσεις στάθμευσης σε όλη την έκταση, κατασκευή πάρκου πρασίνου 5 στρεμμάτων, κατασκευή τριών σχολείων σε τμήμα του οικοπέδου του «ΒΟΤΡΥΣ, αναστήλωση των χαρακτηρισμένων ως «μνημεία» βιομηχανικών κτιρίων του «ΒΟΤΡΥΣ» και στέγαση εκεί ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά, υπαίθρια όργανα γυμναστικής, ποδηλατική διαδρομή και σύγχρονο & οργανωμένο «πάρκο» για κατοικίδια ζώα.

Επίσης διάνοιξη της οδού Γράμμου και μετατροπή της σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Στις 4/2/2021 υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην ΚΤΥΠ ΑΕ και στον Δήμο Αθηναίων, για την αξιοποίηση ακινήτων ιδιοκτησίας ΚΤΥΠ ΑΕ από τον Δήμο Αθηναίων, στο οποίο αναφέρεται και το εργοστάσιο ΒΟΤΡΥΣ.


Παρά την δημοσιότητα και προβολή που δόθηκε από τα ΜΜΕ, το μνημόνιο αυτό δεν έχει σαφές και άμεσο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης έργων, η υπογραφή του έρχεται πολύ καθυστερημένα μιας και αναφέρεται στην ''ωρίμανση έργων κτιριακών υποδομών''(φλέγον θέμα αποτελεί η ανυπαρξία χώρων για την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση). Είναι ένα μνημόνιο χωρίς σχέδιο και δέσμευση για αξιοποίηση του χώρου ΒΟΤΡΥΣ σύμφωνα με τον χαρακτηρισμό του. Αποτελεί ''προπέτασμα καπνού'', προσπάθεια εφησυχασμού των κατοίκων;

Όποιος και αν είναι ο σκοπός τους, αν αντιστρατεύεται τα σχέδια και τις προτάσεις των κατοίκων δεν πρόκειται να περάσει!

Ενώνουμε τη φωνή μας με αυτή των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας και λέμε:

  • Άμεση συζήτηση της τεχνικής πρότασης για την ανάπλαση χώρων της περιοχής Σεπολίων , όπως αυτή υποβλήθηκε από τον εκπολιτιστικό σύλλογο '' Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ''.

  • Έγκριση των απαιτούμενων κονδυλίων για την έναρξη εργασιών των έργων ανάπλασης.

  • Καμία σκέψη και συζήτηση για δήθεν ''αξιοποίηση'' των χώρων από επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι θα ''τσιμεντοποιήσουν'' ακόμα περισσότερο την περιοχή.

  • Να σταματήσει ο εμπαιγμός των κατοίκων.

  • Οι ανάσες ζωής των κατοίκων και τα χαμόγελα των παιδιών μας δεν είναι ΄΄κόστος΄΄, αλλά υποχρέωση!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 144 δημοτικού σχολείου Αθήνας


ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ  ΜΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ και ΕΝΤΥΠΑ:


https://anagennisisepolion.wordpress.com/2021/02/02/%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%bd%ce%b7%cf%83%ce%b7%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7/



ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ


Εκπολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Σεπολίων«Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!