Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται το σχολειο μας , όσον αφορά τα ηλεκτρολογικά του κτιρίου, για να ανταποκριθεί τουλάχιστον στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Το πρόβλημα έχει κοινοποιηθεί στο δήμο Αθηναίων με αλλεπάλληλα τηλέφωνα αρμοδίως και δημόσιες αναρτήσεις του διευθυντή . Πιό συγκεκριμένα στις 25/1 μετά από πολύμηνες “ενοχλήσεις” στους αρμόδιους φορείς έγραφε για την “ευαισθητοποίηση” του δήμου Αθήνας :

“Να στείλει άμεσα για επισκευή καλωδίων δικτύου σε σχολειο 350 μαθητών στην #Αθηνα που περιμένει από το Σεπτέμβρη και δεν μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας όταν βρέχει ή χιονίζει αφού δεν έχουμε Ίντερνετ και συχνά τηλέφωνο . Η εταιρεία που παρέχει τη σύνδεση την οποία έχουμε επανειλημμένα καλέσει ρίχνει την ευθύνη στην ολιγωρία σας ως δήμος να επιτελέσετε το καθήκον σας , για το οποίο έχετε εκλεγεί .

Είναι δουλειά του Δήμου που υποτίθεται ότι συντηρεί τα #σχολεια μας λένε .Τη Δευτέρα με το χιόνι από το #σχολειο μας ήταν αδύνατη πάλι η σύνδεση και 10 εκπαιδευτικοί που ήρθαμε για #τηλεκπαίδευση μέσα στο #χιονι κοιτάζαμε τους τοίχους.

Η απάντηση από το δήμο ότι ΘΑ υπάρξει εργολαβία για τα ηλεκτρολογικά εδώ και μήνες είναι τραγική. “

Θα επαναλάβουμε οτι ΔΕΝ θεωρούμε την τηλεκπαίδευση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ,έπρεπε να παρθούν τα αναγκαία μέτρα ώστε με ασφάλεια να ανοίξουν τα σχολεία! Είναι απαράδεκτη η τακτική στο όνομα των «έκτακτων συνθηκών» να γίνεται η τηλεκπαίδευση “φάρμακο για όλες τις χρήσεις” (για covid , για χιόνια, για καταλήψεις, για ελλείψεις προσωπικού) . Χωρίς βεβαίως να έχει λυθεί η δυνατότητα πρόσβασης έστω στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ΌΛΩΝ των μαθητών.

Μαθαίνουμε οτι οι δάσκαλοι πιέζονται να κάνουν από το σπίτι τους “μάθημα” διαθέτοντας τον προσωπικό τους εξοπλισμό, ακόμα και από κινητό ! Δεν είναι αποδεκτή η τεχνολογική φτώχεια των σχολείων μας, η κτιριακή κατάρρευση και η απαράδεκτη στάση του υπουργείου να καλύψει το κενό με τα μηχανήματα των δασκάλων!

Ζητούμε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια . Να επισκευαστούν οι κτιριακές και τεχνολογικές υποδομές ώστε να ανταποκρίνονται στις καθημερινές εκπαιδευτικές απαιτήσεις, προστατεύοντας τη ζωή των παιδιών και των δασκάλων μας. Όχι στις απειλές για τηλεκπαίδευση από το σπίτι των δασκάλων, με τον προσωπικό τους εξοπλισμό.

το ΔΣ.

.