Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ

ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ 144

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Το υπουργείο παιδείας προχώρησε σε μια πρωτοφανή και κατάφορα αντισυνταγματική επιβολή ποινών σε εκπαιδευτικούς, που συμμετέχουν σε νόμιμα προκηρυγμένη απεργία αποχή από το σωματείο τους. Το υπουργείο παιδείας απευθύνει επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών με κορυφαία αντιεκπαιδευτική ενέργεια την δίωξη 114 διευθυντών που δεν προχώρησαν στην ανάρτηση εκθέσεων αξιολόγησης στην πλατφόρμα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Οι γονείς και κηδεμόνες του 144 Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στις/ους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του σχολείου μας που κλήθηκε να παραλάβει την εντολή ποινής του γιατί άσκησε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του στην απεργία. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι θα σταθούμε δίπλα του και δίπλα στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας διεκδικώντας από κοινού την πραγματική βελτίωση της εκπαίδευσης και την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών μας με αύξηση κρατικής επιχορήγησης για την εκπαίδευση, αναβάθμιση κτιριακών υποδομών, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ανανέωση προγραμμάτων σπουδών, στήριξη των παιδιών μας μετά την μακρά περίοδο με κλειστά σχολεία λόγω της πανδημίας.

Η διάλυση του δημόσιου σχολείου θα μας βρει απέναντι.


  • Καλούμε την Ένωση γονέων και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να προβούν σε αντίστοιχα ψηφίσματα.

  • Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να ανακαλέσει και να σταματήσει κάθε δίωξη των διευθυντών κι εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε κατοχυρωμένες νομικά, μορφές πάλης και να στρέψει το βλέμμα στα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας.




ΤΟ ΔΣ.