Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΜΙΚΗ

 


Αποχαιρετάμε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη έναν καλλιτέχνη που κατάφερε να εκφράσει μέσα από τα έργα του γενιές και γενιές Ελλήνων και έναν μουσικοσυνθέτη παγκοσμίου φήμης.

Το έργο του μας χώρεσε όλους, μαζί του ταξιδέψαμε, ονειρευτήκαμε, ερωτευτήκαμε, δημιουργήσαμε και αγωνιστήκαμε για να γίνει η ζωή όλων μας πιο όμορφη.

Δυνατό και κορυφαίο το μουσικό του αποτύπωμα για τις γενιές που τον έζησαν αλλά και γι’αυτές που θα’ρθουν.

Μας χάρισε τη Δραπετσώνα, το Σαββατόβραδο, τα τραγούδια του ΑΓΩΝΑ, το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ, τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ, τα τραγούδια της ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ και τόσα άλλα που τραγουδάμε όχι μόνο εμείς αλλά και οι λαοί του κόσμου που παλεύουν για ένα αύριο πιο φωτεινό.

Σημάδεψε μια μεγάλη περίοδο της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, σημάδεψε τη νιότη των γονιών μας, τα εφηβικά και τα παιδικά μας χρόνια και η μουσική του υπήρξε για δεκαετίες συντροφιά των αγωνιζόμενων όλης της γης.

Δεν αποχαιρετούμε μόνο τον Μίκη Θεοδωράκη και το τεράστιο έργο του, αποχαιρετούμε μιαν εποχή ολόκληρη. Με νίκες και ήττες. Με καημούς αλλά και με οράματα. Αποχαιρετούμε τους αγώνες που τελείωσαν και χαιρετίζουμε εκείνους που ακόμη στέκουν και αυτούς που έρχονται.


Καλό ταξίδι Μίκη...