Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

 

Ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 144 δημοτικού σχολείου εύχεται καλή σχολική χρονιά σε παιδιά γονείς και δασκάλους , με ιδιαίτερη δε χαρά καλωσορίζει τα πρωτάκια στο σχολείο μας.

Ευχόμαστε να είμαστε όλοι γεροί και υγειείς και η νέα σχολική χρονιά να κυλίσει με δασκάλους που διδάσκουν τα παιδιά στις τάξεις τους χωρίς νέα lockdown και αποκλεισμούς .

Παρόλες τις απαγορεύσεις και τα προβλήματα από την δύσκολη περσινή χρονιά αυτό που μας έκανε σοφότερους είναι οτι τα προβλήματα ξεπερνιούνται όταν όλοι μαζί αγωνιστούμε για τη λύση τους. Αντί για απογοήτευση και γκρίνια ας διαλέξουμε και φέτος αλληλεγγύη και συνεννόηση.

Πέρισυ σε περίοδο πρωτόγνωρης κατάστασης καταφέραμε 1ο να σταματήσουμε το εδώ και 5 χρόνια παράπονο των παιδιών μας , να χρησιμοποιούν τουαλέτες που μυρίζουν άσχημα και υπερχειλίζουν ακαθαρσίες κάθε τόσο . 2ο να συμμετέχουν πάνω από 80 παιδιά σε δωρεάν δραστηριότητες για όλες τις τάξεις μέσω ιντερνετ 3ο να οργανώσουμε πολύ πετυχημένη εκδρομή στις νεροτσουλήθρες για τα παιδιά της ΣΤ τάξης.

Δυστυχώς από όσα μαθαίνουμε οι θεσμικά υπεύθυνοι αντί να οργανώσουν καλύτερα την νέα σχολική χρονιά την αποδομούν, σπρώχνωντας κόσμο στα ιδιωτικά , φορτώνοντας με προβλήματα την δημόσια εκπαίδευση.

Δεν πρέπει να παρθούν μέτρα για την κάλυψη των μαθησιακών κενών που άφησε το σχεδόν 2χρονο κλείσιμο των σχολείων και η τηλεκπαίδευση;

Όλοι μας πρέπει να συνενοηθούμε, να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες μάθησης για τα παιδιά μας. Θέλουμε ένα συλλογο γονέων μαζικό – αγωνιστικό - ευαίσθητο. Όλοι μαζί μπορούμε.


Καλή σχολική χρονιά