Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών καταγγέλλουμε την κυβερνητική λογική που βλέπει την μόρφωση των παιδιών μας σαν “αδικαιολόγητο κόστος”. Είτε τώρα που τα σχολεία είναι κλειστά και η τηλεκπαίδευση είναι μια δύσκολη καθημερινή δοκιμασία, είτε όταν ήταν ανοιχτά, σαν χαμένη περίοδος που δεν σχεδιάστηκε και δεν υλοποιήθηκε κανένα σχέδιο ώστε να μη κλείσουν.

Για το δικό μας σχολείο η κατάσταση σχετικά με τον τεχνολογικό εξοπλισμό είναι χωρίς υπερβολή έτσι όπως την περιέγραψε ο Διευθυντής του σχολείου μας στην ανακοίνωση της 17ης/11/20 : Ξεπερασμένη, με υπολογιστές χωρίς κάμερες και μικρόφωνα, τεχνολογικά αδύνατον να “σηκώσει” τους 300 μαθητές /τριες του σχολείου μας . Οι άοκνες προσπάθειες των διδασκόντων έχουν βελτιώσει την τραγική εικόνα των πρώτων ημερών. Όμως επειγόντως χρειάζεται οικονομική κρατική βοήθεια στα σχολεία και στις οικογένειες για να λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση: της οποίας ως σήμερα η λειτουργία ΠΑΡΑΜΈΝΕΙ προβληματική (συνήθως κακή σύνδεση - άλλοτε χωρίς εικόνα, άλλοτε χωρίς ήχο  - που διατηρείται για λίγα λεπτά κι έπειτα ...διακόπτεται ξαφνικά) .

Πέρασε ένα εξάμηνο από το πρώτο lock down και τα μόνα δείγματα γραφής από πλευράς Υπουργείου ήταν οι άχρηστες μάσκες και τα παγουρίνια! Αλήθεια, αυτός ήταν ο περίφημος κυβερνητικός σχεδιασμός για τη λειτουργία των σχολείων από το φθινόπωρο και μετά; Αυτή ήταν η πρόγνωση για το τι θα συνέβαινε μετά το καλοκαίρι ;

Θεωρούμε ότι βασικός στόχος για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να είναι το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και η λειτουργία τους με όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας . Με ολιγομελή τμήματα, έως 15 μαθητές ανά τάξη , την κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών με προσλήψεις όλων των αναγκαίων δασκάλων σε μόνιμες θέσεις. Με συνεχείς απολυμάνσεις στα κτίρια και με επαρκές  και μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Εμείς οι γονείς και μέλη του Συλλόγου και έχοντας επίγνωση πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητα μας, διεκδικούμε :

·         Δωρεάν τεχνολογικό εξοπλισμό   για  όλους τους  μαθητές /τριες . Κανένας μαθητής /τρια εκτός εκπαίδευσης. Δεν μπορεί να θεωρηθεί μάθημα, η παρακολούθηση από το κινητό τηλέφωνο.

·    Να ενισχυθεί ΤΩΡΑ το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, όλες οι τεχνολογικές υποδομές που απαιτούνται και οι οικογένειες ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να παρακολουθούν.

·         ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ με ολιγομελή τμήματα, έως 15 μαθητές ανά τάξη .

·     Προσλήψεις όλου του αναγκαίου παιδαγωγικού και βοηθητικού προσωπικού, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να διασφαλίζονται οι απαιτούμενοι όροι εκπαίδευσης και υγιεινής.

·    Χορήγηση με επάρκεια όλων των απαιτούμενων Μέσων Ατομικής Προστασίας, για τους εργαζόμενους στα σχολεία .

·         Δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς .

                                                                                                                                      Το Δ.Σ .

                                                                                                                           ΑΘΗΝΑ 25-11-20

 

** Όλα τα παραπάνω είχαν εντοπιστεί και καταγγελθεί στα αρμόδια όργανα της Κυβέρνησης και του Δήμου με δημόσιες ανακοινώσεις του Συλλόγου μας από τον Μάιο του 2020, χωρίς επίσημη απάντηση από τους αποδέκτες. Δες πιο κάτω ανακοινώσεις.

 22-09-20 . Ελλείψεις διδακτικού προσωπικού.

 10-9-20 .Θέμα: ΨΗΦΙΣΜΑ για το Ασφαλές άνοιγμα του σχολείου

Αρ. Πρωτοκόλλου: 118365 Ημ/νια Πρωτοκόλλου: 10/09/2020
Αποδέκτες: Γραφείο Υπουργού

Κοινοποίηση : Αντιδήμαρχο παιδείας Δήμου Αθήνας, Αντιδήμαρχο καθαριότητας Δ.Αθήνας, Σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 4ου Δ/Δ Δ.Αθηναίων , Ένωση γονέων 4ου Δ/Δ Δ.Αθηναίων.

 

 22-5-20 . Ψήφισμα ενάντια στο νομοσχέδιο για την “αναβάθμιση” της παιδείας .

https://syllogos144school.blogspot.com/search?updated-max=2020-09-11T22:57:00%2B03:00&max-results=7&start=7&by-date=false